• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Novinarska konferenca ob zaključku projekta Trajnostna energija v šolah

16. september 2009

Ob zaključku uspešno izvedenega projekta Trajnostna energija v šolah, sta društvo ZOJA in  Elektro Ljubljana d.d. v prostorih Okoljskega centra, v Ljubljani, organizirala novinarsko konferenco.

Miran Kojc, predsednik društva ZOJA in predstavnik Elektro Ljubljana d.d. Roman Ponebšek sta navzoče seznanila s potekom izvajanja in odzivi na omenjeni projekt ter z vlogo Elektra Ljubljana d.d., ki je aktivno sodeloval na vseh prireditvah v okviru projekta. Poudarila sta sinergijo nevladnega prostovoljnega društva in gospodarske družbe, katerih skupni cilj je skrb za okolje. Soustvarjanje vsebine in vzorno izvedene prireditve, pa so, po ocenah obeh, naletele na zelo pozitiven odziv pri osnovnošolcih.  

 
Glavni namen projekta je bil nuditi osnovnim šolam pomoč pri osveščanju in izobraževanju mladine o okoljskih tematikah. Ciljna populacija v projektu so bili osnovnošolci in njihovi učitelji.  V ta namen so na petdesetih osnovnih šolah, po Sloveniji, pripravili sto ur animacijskih delavnic in vsem šolam dostavili brošure 'Elektrika', ki so jih natisnili v 68.000 izvodih. Poleg omenjenih aktivnosti je bila v okviru projekta izvedena ekskurzija na Cesto obnovljivih virov v Pomurje, na devetindvajsetih osnovnih šolah je Elektro Ljubljana instaliral tudi aplikacijo SPLET.EN, ki omogoča spremljanje porabe energije.
 
Med izvajanjem projekta se je rodil tudi lik z imenom Električar Piko, ki je sodeloval  pri animacijskih delavnicah, oblečen v polno delovno opravo električarja. Učencem je razlagal o varnosti pri posluževanju z električnimi napravami, hkrati pa predstavil tudi poklic električarja.