• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Otvoritev prve elektro črpalke v Zagorju ob Savi

četrtek, 03. november 2011

Danes so zagnali prvo elektro črpalko v Zagorju ob Savi, ki je rezultat prizadevanj občine Zagorje ob Savi, Elektra Ljubljana in družbe Eti Elektroelement. Nova elektro črpalka, ki sodi v sistem infrastrukture devetih črpalk Elektra Ljubljana, se napaja z Zeleno energijo, ki je proizvedena izključno iz obnovljivih virov energije. Polnjenje bo do konca leta 2012 brezplačno za vse uporabnike električnih vozil.

Prva elektro črpalka v Zagorju ob Savi, ki pomeni temelj za razvoj elektromobilnosti v občini, je rezultat prizadevanj in dobrega sodelovanja vseh sodelujočih partnerjev, ki sledijo cilju vzpostavitve elektromobilnosti v Sloveniji. Elektro Ljubljana omogoča lastnikom električnih vozil brezplačno polnjenje na devetih elektro črpalkah – šestih v slovenski prestolnici ter po eni na Vrhniki, v Litiji ter novi v Zagorju ob Savi. Elektro Ljubljana bo do konca leta 2011, v okviru demonstracijskega projekta postavitve elektro črpalk v sedmih občinah, ki ga izvaja v sodelovanju z vladno službo za podnebne spremembe in občinami, postavil še pet elektro črpalk.

Nova elektro črpalka se napaja z Zeleno energijo, ki je proizvedena izključno iz obnovljivih virov energije, in sicer iz majhnih hidroelektrarn in sončnih elektrarn in zato še dodatno predstavlja pomembno pridobitev za zmanjševanje izpusta toplogrednih plinov v občini Zagorje ob Savi in s tem izboljšanja kakovosti bivanja za prebivalce občine.

Elektro Ljubljana je vzpostavil tudi prvi slovenski portal za iskanje polnilnih mest za električna vozila – www.elektro-crpalke.si, ki je namenjen lastnikom električnih vozil, vsem, ki razmišljajo o nakupu električnega vozila in vsem ponudnikom električnih vozil. Portal www.elektro-crpalke.si posreduje veliko praktičnih in koristnih informacij: omogoča enostavno iskanje polnilnih mest in načrtovanje poti, posreduje tehnični opis posameznih priključnih mest. Lastniki elektro črpalk – polnilnih postaj pa lahko tudi sami vnesejo svojo polnilnico. Portal uporabnikom elektro črpalk Elektro Ljubljana omogoča tudi spletno registracijo tako, da lahko vsako izmed osmih črpalk aktivirajo s svojim mobilnim telefonom.

Elektro Ljubljana bo infrastrukturo elektro črpalk dopolnjeval sorazmerno s širjenjem uporabe električnih vozil v Sloveniji, hkrati pa ponuja tudi možnost postavitve polnilnih postaj vsem zainteresiranim investitorjem in njihovo vključitev v elektrodistribucijsko omrežje in omrežje elektro črpalk.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij