• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Otvoritev prve elektro črpalke v Občini Litija

sreda, 15. junij 2011

Prva elektro črpalka v Občini Litija je rezultat dobrega sodelovanja med Elektrom Ljubljana in Občino Litija in je del demonstracijskega projekta postavitve elektro črpalk v sedmih slovenskih občinah, ki ga Elektro Ljubljana izvaja v sodelovanju s Službo Vlade RS za podnebne spremembe in občinami.

Prva elektro črpalka v Litiji je rezultat prizadevanja in dobrega sodelovanja vseh sodelujočih partnerjev. Občina Litija je v ta namen zagotovila prostor in poskrbela za priključitev na distribucijsko omrežje medtem, ko je Elektro Ljubljana zagotovil elektro črpalko ter bo skrbel za njeno nemoteno delovanje. Polnjene bo do konca leta 2012 brezplačno za vse uporabnike električnih vozil. Nova elektro črpalka, ki sodi v sistem osmih črpalk Elektra Ljubljana,  se napaja z Zeleno energijo, ki je proizvedena izključno iz obnovljivih virov energije, in sicer iz majhnih hidroelektrarn in sončnih elektrarn. Zato še dodatno predstavlja pomembno pridobitev ne samo za mesto Litijo, ampak tudi za prebivalce in obiskovalce mesta. 

V začetku leta je Elektro Ljubljana vzpostavil  tudi prvi slovenski portal za iskanje polnilnih mest za električna vozila, ki je namenjen lastnikom električnih vozil, vsem, ki  razmišljajo o nakupu električnega vozila in vsem ponudnikom električnih vozil. Portal omogoča spletno registracijo uporabnikov elektro črpalk, tako da lahko vsako izmed osmih črpalk aktivirajo s svojim mobilnim telefonom. Prav tako  tudi  lastnikom polnilnih postaj, strokovni javnosti, medijem in  drugim, ki  jih  zanima razvoj električnih vozil. Portal www.elektro-crpalke.si posreduje veliko praktičnih in koristnih informacij: omogoča enostavno iskanje polnilnih mest in načrtovanje poti, posreduje tehnični opis priključnih mest na polnilni postaji, da uporabniki lahko predhodno preverijo možnost polnjenja. Podaja možnost, da lastniki polnilnih postaj vpišejo svojo polnilnico na portal.

Elektro Ljubljana lastnikom električnih vozil omogoča polnjenje na osmih polnilnih mestih - šestih elektro črpalkah v slovenski prestolnici, eni na Vrhniki, ter novi elektro črpalki v Litiji,  predvidoma do konca leta  2011 pa bomo v okviru demonstracijskega projekta postavitve elektro črpalk v sedmih slovenskih občinah, ki ga Elektro Ljubljana izvaja v sodelovanju s Službo Vlade RS za podnebne spremembe in občinami postavili še šest elektro črpalk. Elektro Ljubljana bo infrastrukturo polnilnih mest dopolnjeval sorazmerno s širjenjem uporabe električnih vozil v Sloveniji, hkrati pa ponuja tudi možnost postavitve polnilnih postaj vsem zainteresiranim investitorjem.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij