• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Objava javnega zbiranja ponudb za prodajo nepremičnin

petek, 24. februar 2012
Elektro Ljubljana d. d., Slovenska c. 58, 1516 Ljubljana, objavlja javno zbiranje ponudb za prodajo zemljišča z objektom na Travni gori, Ravni dol 43, Sodražica.

Elektro Ljubljana d. d., Slovenska c. 58, 1516 Ljubljana, ki ga zastopa predsednik uprave Andrej Ribič, matična številka: 5227992000, identifikacijska številka za DDV: SI49977725, na podlagi statuta družbe, soglasja Nadzornega sveta in na podlagi Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti( Ur.l. št. 86/2010), objavlja

JAVNO ZBIRANJE PONUDB ZA PRODAJO NEPREMIČNIN

1. Prodajalec

Elektro Ljubljana d. d., Slovenska c. 58, 1516 Ljubljana, ki ga zastopa predsednik uprave Andrej Ribič, matična številka: 5227992000, identifikacijska številka za DDV: SI49977725

2. Predmet prodaje

Zemljišče z objektom na Travni gori, Ravni dol 43, Sodražica

Na zemljišču se nahaja samostojna hiša 190 m2, skupaj z zemljiščem 4703m2, letnik stavbe 1972, K+P+1, k.o. Zamostec, parcelna št. 1624/9 in 1624/18 

3. Pogoji javnega zbiranja pisnih ponudb:

  • Prodajalec je vezan na ponudbo 30 dni od poteka roka za oddajo ponudbe.
  • Nepremičnina  je bremen prosta in naprodaj po načelu »videno – kupljeno«. Prodajalec ne daje nobenih poroštev glede kakovosti in stvarnih napak.
  • Izhodiščna cena ne vsebuje nobenih davščin in prispevkov.
  • Najugodnejši ponudnik – kupec je dolžan skleniti kupoprodajno pogodbo v 30 delovnih dneh po prejemu sklepa o ugotovitvi najugodnejšega ponudnika. Če izbrani najugodnejši ponudnik ne sklene kupoprodajne pogodbe v preje navedenem roku se šteje, da je odstopil od sklenitve pravnega posla. Zapis kupoprodajne pogodbe mora biti opravljen najkasneje v desetih dneh po izdaji sklepa o prodaji najugodnejšemu ponudniku.
  • Najugodnejši ponudnik – kupec mora celotno kupnino plačati v roku 8 dni po sklenitvi kupoprodajne pogodbe na TRR št. 06000-0076655034 odprt pri Banki Celje d.d.. Dokončno plačilo celotne kupnine v roku, ki je določen,  je bistvena sestavina pravnega posla.
  • Če najugodnejši ponudnik  - kupec v roku, ki je določen v točki 4 ne sklene kupoprodajne pogodbe,  oziroma odstopi od pogodbe ali ne plača kupnine v roku, ki je določen v točki 5., ima prodajalec pravico odstopiti od sklenitve pogodbe,  oziroma razdreti že sklenjeno pogodbe brez dodatnega roka za izpolnitev. Ponudnik – kupec je za svoja dejanja odškodninsko odgovoren.
  • Prodajalec si pridržuje pravico, da kljub prejetim ponudbam z nobenim od ponudnikov ne sklene kupoprodajne pogodbe za nepremičnino in ponudnikom tudi ne priznava nikakršnih stroškov s pripravo ponudbe.
  • Nadzorni svet ali uprava lahko postopek ustavi do sklenitve pravnega posla, to je do podpisa kupoprodajne pogodbe kupca in prodajalca.

4. Pogoji za udeležbo pri prodaji nepremičnine:  

a) Pri prodaji navedene nepremičnine na podlagi javnega zbiranja pisnih  ponudb lahko sodelujejo fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije ali državljani držav EU in pravne osebe, ki so registrirane in imajo sedež v Republiki Sloveniji ali  pa so registrirane in imajo sedež v eni od držav EU.

b) Ponudnik mora ponuditi kupnino enako ali višjo od izhodiščne  cene.

c) Pisna ponudba mora vsebovati: naziv kupca in njegov točen naslov; navedbo nepremičnine za katero daje ponudbo (kraj, ulica in hišna številka, parcelna št., katastrska občina, ponujena cena). Ponudnik mora ponudbi predložiti:

    • potrdilo o plačanih davkih in  prispevkih (za pravno osebo),
    • fotokopija potrdila o državljanstvu (za fizične osebe),
    • izpisek iz registra pravnih oseb ter pooblastilo za zastopanje pravne osebe,
    • identifikacijsko številko davčnega zavezanca, matično številko in telefonsko številko,
    • podpisano izjavo,  da v celoti sprejema pogoje tega javnega zbiranja pisnih ponudb,
    • podpisano izjavo, da sprejema odškodninsko odgovornost v primeru, če ne bi kot najugodnejši ponudnik sklenil  kupoprodajne pogodbe ali, če bi odstopil od že sklenjene kupoprodajne pogodbe. 

5. Postopek

  • upoštevali bomo podpisane pisne ponudbe, ki bodo prispele v zaprti  in pravilno označeni kuverti do vključno 05. marec 2012, do 14.30, na naslov: Elektro Ljubljana d. d., Služba režijskih dejavnosti, Slovenska c. 58, 1516 Ljubljana. Na kuverti naj bo označba: »Ne odpiraj! Ponudba za nakup nepremičnine dom na Travni gori«.
  • Pri izbiri najugodnejšega ponudnika bodo upoštevane le pravočasno prispele ponudbe in ponudbe, ki bodo izpolnjevale vse razpisne in ostale navedene pogoje.
  • Ponudniki bodo o izbiri najugodnejšega ponudnika obveščeni v 14 dneh po odpiranju ponudb.  

6. Merila za izbor najugodnejšega ponudnika:  

Merilo za izbor najugodnejšega ponudnika je cena. Najugodnejši ponudnik je tisti ponudnik, ki ponudi najvišjo ceno ob izpolnjevanju vseh pogojev javnega zbiranja pisnih ponudb.  

Vse dodatne informacije v zvezi s prodajo, ogledom nepremičnine, zainteresirani ponudniki dobijo na Elektro Ljubljana d.d., tel. št. 041 751 120 (g. Bonča), vsak delovni dan od 09:00 – 12:00 ure.  

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij