• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Ponovno vzpostavljena stabilna oskrba Notranjske z električno energijo

petek, 20. junij 2014
Elektro Ljubljana je z obnovo 110 kV daljnovoda Kleče – Logatec zaključil prvo fazo sanacije omrežja po februarski ujmi. Z obnovo daljnovoda je ponovno vzpostavljeno stabilno napajanje Notranjske z električno energijo. Danes si je traso prenovljenega daljnovoda na Zaplani ogledala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek.

Elektro Ljubljana je z obnovo 110 kV daljnovoda Kleče – Logatec zaključil prvo fazo sanacije omrežja po februarski ujmi. Z obnovo daljnovoda je ponovno vzpostavljeno stabilno napajanje Notranjske z električno energijo.  Danes so si traso prenovljenega daljnovoda na Zaplani poleg predsednice vlade ogledali tudi minister za obrambo Roman Jakič, državni sekretar na ministrstvu za  infrastrukturo in okolje Bojan Kumer, generalni direktor Uprave za zaščito in reševanje Darko But,  poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan ter župani občin Logatec, Vrhnika in Horjul Berto Menard, Stojan Jakin ter Janko Jazbec.

Sanirani daljnovod Kleče – Logatec je eden od dveh 110 kV daljnovodov, ki ju je februarja porušil žled, je pa ključen za normalno napajanje območja od Logatca do Cerknice. S prenovljenim daljnovodom je ponovno vzpostavljeno stabilno napajanje Notranjske z električno energijo, kar je Elektro Ljubljana doslej zagotavljal z zasilno postavljenimi, tako imenovanimi havarijskimi stebri.   V dolžini 2.126 metrov je Elektro Ljubljana na daljnovodu Kleče – Logatec postavil devet novih jamborov. Novi daljnovod v primerjavi z daljnovodom, ki ga je podrl žled, prenese 2,5-krat večjo obremenitev.

Strošek sanacije je znašal 320.000 evrov, za premostitev tega dela poškodovanega daljnovoda s  tako imenovanimi havarijskimi jambori pa je Elektro Ljubljana pozimi namenil 180.000 evrov.   Doslej ugotovljena škoda na omrežju in napravah Elektra Ljubljana znaša približno 25 milijonov evrov, ob sanaciji pa delavci še vedno odkrivajo okvare – od ukrivljenih oporišč do nalomljenih elementov –, ki jih bo ravno tako potrebno sanirati.  

Na visokonapetostni ravni je bilo doslej saniranih 20 odstotkov omrežja oziroma dobra dva kilometra od porušenih enajst. Ekipe Elektra Ljubljana so sanirale tudi 80 odstotkov poškodovanega srednjenapetostnega omrežja oziroma 200 od 240 kilometrov. Pri sanaciji smo pokablili 135 kilometrov srednjenapetostnega omrežja, 65 kilometrov pa smo sanirali v nadzemni tehnologiji. Na nizkonapetostni ravni je bilo poškodovanih 460 kilometrov omrežja, doslej so ekipe Elektra Ljubljana uspele sanirati 30 odstotkov oziroma 140 kilometrov.  

 

Film o posledicah ujme: https://www.youtube.com/watch?v=u-uYB88jjyQ  

Film o sanaciji omrežja: https://www.youtube.com/watch?v=52vmyAVMPOM

 

 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij