• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Prekinitve dobave električne energije zaradi neviht

četrtek, 21. avgust 2014
Ponoči so nevihte na področju Kamnika, Vrhnike in Vinice povzročile daljše okvare na omrežju, drugod na območju Elektra Ljubljana pa več kratkotrajnih prekinitev oskrbe z električno energijo.

V noči na četrtek so območje Elektra Ljubljana zajele močnejše nevihte, ki so povzročale kratkotrajne prekinitve na območju  Starega trga pri Cerknici, Žirov, Logatca, Grosuplja, Metlike in Črnomlja.  

Do daljših okvar je prišlo na področju Kamnika, kjer je brez napajanja še sedem transformatorskih postaj, na področju Vrhnike, kjer so brez napajanja še tri transformatorske postaje in na področju Vinice, kjer sta brez napajanja še dve transformatorski postaji.  Ekipe Elektra Ljubljana okvare odpravljajo.

Predvidevamo, da bodo okvare odpravljene v roku dobrih dveh ur.

Ponoči je zaradi udara strele v edino 110 kV daljnovodno povezavo med Ljubljano in Notranjsko prišlo tudi do izpada RTP Cerknica in RTP Logatec ter s tem do prekinitve dobave energije vsem odjemalcem teh območij, kar kaže na nujnost izgradnje novih rezervnih 110 kV povezav proti Postojni in Žirem.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij