• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Neodvisni agregator na trgih električne energije - aktualni vidiki

četrtek, 28. maj 2020
Neodvisni agregator na trgih električne energije - aktualni vidiki

Agencija za energijo v sodelovanju z Borzenom, ELES, SODO ter elektrodistribucijskimi podjetji Elektro Celje, Elektro Gorenjska, Elektro Ljubljana, Elektro Maribor in Elektro Primorska (v nadaljevanju partnerji) nadaljuje javno posvetovanje o vzpostavitvi trga s prožnostjo aktivnega odjema v Sloveniji, in sicer z objavo novega tematsko zoženega posvetovalnega dokumenta.

Dokument se osredotoča na problematiko uvedbe vloge (neodvisnega) agregatorja na trg in funkcijami, vlogami in odgovornostmi, povezanimi s to vlogo. V pripravi dokumenta so sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, ki aktivno sodelujejo pri implementaciji svežnja CEP.

Posvetovalni dokument opisuje aktualne vidike vpliva (neodvisnega) agregatorja v primerih uporabe, in sicer umestitev na organiziran trg oziroma bilančno shemo v smislu razmerja z dobaviteljem in drugimi udeleženci ter korekcijo izračuna obračunske moči na ravni posameznega odjemalca, ki sodeluje pri zagotavljanju sistemskih storitev. Obravnavani so tudi koncept deljene pripadnosti (»split supply«), problematika določanja količine realizacije pri aktivaciji prožnosti (koncept »baseline«) ter različni vidiki obveščanja ter izmenjave podatkov, vključno s potencialno novo entiteto na trgu, tj. Register prožnosti.

Agencija in partnerji želimo pridobiti odziv vseh deležnikov, ki jih obravnavana problematika zadeva, tj. tržnih udeležencev, ponudnikov energetskih storitev, poslovnih subjektov, ki razvijajo ali nudijo IT rešitve oziroma storitve za podporo zadevnim poslovnim procesom na nacionalni in regionalni ravni ali ravni EU, znanstvenikov in raziskovalcev, posameznikov in drugih zainteresiranih.

Vsekakor pa pričakujemo čim večji odziv tržnih udeležencev, ki že delujejo na trgih električne energije oziroma trgih prožnosti v Sloveniji ali načrtujejo vstop na te trge (dobavitelji-agregatorji, potencialni neodvisni agregatorji, ponudniki energetskih storitev idr.). 

Več informacij najdete v povabilu javnosti in samem posvetovalnem dokumentu.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij