• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Pol milijona nepovratnih sredstev letno za razvojne projekte

torek, 20. september 2022
Pol milijona nepovratnih sredstev letno za razvojne projekte

V Elektru Ljubljana se že vrsto let prijavljamo na številne razvojno raziskovalne razpise. 

»Na letni ravni za raziskovalne projekte povprečno pridobimo evropska sredstva v višini 200.000 evrov. Del preostanka financira Agencija, ko prizna projekte kot upravičen strošek. To pomeni, da na tak način dobimo skupno skoraj pol milijona sredstev,« je dejal predsednik uprave Aleksander Zupančič in hkrati poudaril, da je družbi Elektro Ljubljana v interesu sodelovati pri tovrstnih najnaprednejših projektih, ki se izvajajo v Evropi. Na tak način pridobivajo nove informacije iz prve roke, hkrati pa sooblikujejo tudi trende, ki jih navadno snujejo na zahodu, s čimer vedo, kam vodi njihova panoga v prihodnosti.

»Prav v teh dneh se za sofinanciranje s strani evropske komisije prijavljamo s projektom Green Switch, ki je vreden približno 220 milijonov evrov. Izvajali naj bi ga v naslednjih petih letih, zanj pa pričakujemo kritje do polovice stroškov iz evropskih sredstev. Njegova izvedba je namenjena izboljšanju energetske infrastrukture z vidika avtomatizacije in povečevanju možnosti priključevanja obnovljivih virov ali dodatnih porabnikov. Omogoča tudi izboljšanje zanesljivosti in kakovosti dobave električne energije, kar zaradi daljinskega upravljanja elementov omrežja ob morebitnih izpadih pomeni manj prekinitev, ki so tudi krajše,« še izpostavlja sogovornik. Projekt bo omogočil boljšo uporabniško izkušnjo odjemalcev in manj stroškov za vzdrževanje.

V Elektru Ljubljana nenehno stremimo k napredku in izobraževanju o trendih v naši panogi. Zato je poznavanje novosti in tehnoloških izumov za nas zelo pomembna. Na projekte in natečaje se prijavljamo prav z namenom, da rastemo in se razvijamo.

Sicer smo se v podjetju Elektro Ljubljana tudi v preteklosti prijavljali na številne razpise. Že ob koncu devetdesetih smo s partnerji iz industrije izvajali nekatere programe preko EUREKA mehanizma, na primer projekt detekcije visokoohmske okvare v SN omrežju.

Pred 12. leti smo začeli z e-mobilnostjo, ki šele sedaj prihaja na prve strani.

Skupaj z mehanizmom strateško-raziskovalnih razvojnih projektov smo zasnovali tudi prvo virtualno elektrarno pri nas. Slednja je bila postavljena v sklopu Elektro Ljubljana, ki je med seboj povezala določeno število industrijskih odjemalcev, s svojim prilagajanjem pa ponudila regulacijo ELES-u, kar je bil prav tako začetek trenda zagona trga sistemskih storitev.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij