• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Nujno opozorilo lastnikom sončnih elektrarn

petek, 04. avgust 2023

Lastnike sončnih elektrarn opozarjamo, naj bodo pozorni, če pride do zalitja inverterjev sončnih elektrarn. Ti so namreč ključni deli sistema, pretvarjajo enosmerno električno energijo, ki jo proizvedejo sončni paneli, v izmenično električno energijo, primerno za uporabo v gospodinjstvih in omrežjih. Če pride do poplav in so inverterji zaliti, je to lahko resen problem za delovanje sončne elektrarne.

V primeru, da so inverterji zaliti, morajo biti ustrezno pregledani in obnovljeni, preden se lahko ponovno začnejo uporabljati. Poplava lahko povzroči okvaro notranjih električnih komponent in lahko tudi ogrozi varnost sistema. Zato je ključnega pomena, da se po poplavi opravi temeljit pregled in popravilo inverterjev, da se zagotovi njihovo pravilno delovanje in varnost.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij