• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Uporabniki lahko sami izračunajo možnost priklopa elektrarne

sreda, 04. oktober 2023
Uporabniki lahko sami izračunajo možnost priklopa elektrarne

Število priklopov samooskrbnih virov, zlasti malih sončnih elektrarn, v zadnjih letih strmo narašča, zato smo v Elektru Ljubljana in Elektru Gorenjska svojim uporabnikom na portalu Moj elektro ponudili novo storitev, informativni izračun možnosti postavitve samooskrbnih proizvodnih virov na nizkonapetostno omrežje za končne uporabnike.

S storitvijo lahko registrirani uporabnik na izbranem merilnem mestu sam preveri možnost priključitve samooskrbnega proizvodnega vira in pridobi informacijo o višini razpoložljive priključne proizvodne moči na merilnem mestu. Izračun je informativne narave. Za rezervacijo priključne moči pa mora uporabnik pridobiti Soglasje za priključitev samooskrbne naprave.

»V sklopu projekta Digit Bela smo v Elektru Ljubljana uporabnikom omogočili dostop do obstoječega analitičnega orodja, ki omogoča avtomatizirano, hitro in pregledno analizo in je ključno pri analizah za izdajo soglasij za priključitev samooskrbnih proizvodnih virov. Orodje smo uspešno povezali s portalom Moj elektro in našim uporabnikom omogočili, da lahko sami informativno izračunajo možnost priklopa na svojem merilnem mestu,« je povedal predsednik uprave Urban Likozar.

Predsednik uprave Elektra Gorenjska, dr. Ivan Šmon, je ob tem poudaril: »Storitev smo v Elektru Gorenjska razvili v sodelovanju z družbo Aeterna. Verjamemo, da lahko na energetske izzive odgovarjamo z inovativnostjo, znanjem in sodelovanjem ključnih akterjev slovenskega elektroenergetskega sistema.«

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij