• Baza znanja
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

Pogosta vprašanja uporabnikov

Najpogostejši razlogi za odklop uporabnika od omrežja

Kategorija: Odklop in ponovni priklop

Najpogostejši razlogi za odklop uporabnika po določbah 151. člena EZ-1 (odklop po predhodnem obvestilu) so:

  • Odpoved pogodbe o dobavi, merilno mesto nima dobavitelja.
  • Potek pogodbe o dobavi, merilno mesto nima dobavitelja.
  • Neplačilo omrežnine, prispevkov in storitev.

V primeru, da je odklop izvršen zaradi odpovedi Pogodbe o dobavi (najpogosteje dobavitelj odpove pogodbo o dobavi zaradi neporavnanih obveznosti uporabnika) je za ponovni priklop potrebno:

Za informacije o višini dolga se obrnite na vašega dobavitelja. Elektro Ljubljana d.d. ne poseduje informacij o višini neporavnanih obveznosti uporabnikov do dobaviteljev.

V primeru, da je bil odklop izvršen zaradi poteka pogodbe o dobavi (do poteka pogodbe o dobavi pride zaradi spremembe lastnika in/ali plačnika na merilnem mestu ali poteka časa veljavnosti pogodbe, ki je sklenjena za določen čas) je za ponovni priklop potrebno:

Novemu dobavitelju je potrebno v primeru spremembe lastnika in/ali plačnika na merilnem mestu posredovati tudi ustrezno dokumentacijo za izvedbo spremembe.

Za ponovni priklop merilnega mesta odklopljenega zaradi neporavnanih obveznosti iz naslova omrežnine, prispevkov in storitev je potrebno poravnati dolg, ki je naveden na obvestilu o odklopu ter plačati stroške odklopa in ponovnega priklopa (, točka B2).

Za vse dodatne informacije v zvezi z odklopom in ponovnim priklopom smo vam na voljo v klicnem centru Elektra Ljubljana, na št. 01/230-40-03, in sicer ob delavnikih med 6. in 18. uro.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij