• O podjetju
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

Projekti

Usmerjeni v prihodnost in razvoj

Že vse od leta 2010 v družbi Elektro Ljubljana sodelujemo pri številnih nacionalnih in mednarodnih projektih. S sodelovanjem si je podjetje pridobilo dragocene izkušnje o poteku dela v konzorcijih in pri timskem delu. Zaposleni so dobili priložnost za aktivno sodelovanje na področju raziskav in razvoja. Družba pridobiva tudi dragocene informacije o stanju in razvoju najnovejših tehnologij ter čedalje pomembnejši usmerjenosti energetskega sektorja v informacijsko-komunikacijske tehnologije. Ne nazadnje pa pridobiva tudi finančno spodbudo v obliki nepovratnih sredstev. Poleg naštetega se podjetju povečuje ugled, saj se kaže kot zanesljivi partner, ki lahko ponudi znanje in poligon za številne pilotske projekte.

 

Aktualno

PHOENIX

Zaščita elektroenergetskih sistemov pred kibernetskimi napadi

2019–2023
PHOENIX

Pri pilotnem projektu Phoenix s slovenskimi  partnerji Comsensusom d.o.o., Iskro Emeco ter BTC d.d. na območju poslovne cone BTC raziskujemo kibernetsko varnost. Vzpostavili bomo informacijsko varno povezavo med sistemi upravljanja v poslovnih stavbah BTC-ja in sistemom upravljanja in nadzorovanja obratovanja distribucijskega omrežja.

Cilji projekta so:

  • Okrepiti kibernetsko varnost sistema z uporabo najnovejših konceptov kibernetske varnosti, ki bo zagotavljala odpornost sistemov.
  • Vpeljava inovativnih rešitev, koordinirano odkrivanje in odzivanje ter reševanje incidentov.
  • Varovanje osebnih in poslovnih podatkov.
  • Analiza in prepoznavanje varnostnih groženj na vseh segmentih elektroenergetske infrastrukture.
  • Razvrstitev sredstev in sistemov po stopnjah varnosti.

Pri projektu sodelujemo v konzorciju partnerjev iz Francije, Grčije, Norveške, Luksemburga, Španije, Italije,

Romunije, Finske in Nemčije.

Več o projektu: https://phoenix-h2020.eu/

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij