• O podjetju
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

Projekti

Usmerjeni v prihodnost in razvoj

Že vse od leta 2010 v družbi Elektro Ljubljana sodelujemo pri številnih nacionalnih in mednarodnih projektih. S sodelovanjem si je podjetje pridobilo dragocene izkušnje o poteku dela v konzorcijih in pri timskem delu. Zaposleni so dobili priložnost za aktivno sodelovanje na področju raziskav in razvoja. Družba pridobiva tudi dragocene informacije o stanju in razvoju najnovejših tehnologij ter čedalje pomembnejši usmerjenosti energetskega sektorja v informacijsko-komunikacijske tehnologije. Ne nazadnje pa pridobiva tudi finančno spodbudo v obliki nepovratnih sredstev. Poleg naštetega se podjetju povečuje ugled, saj se kaže kot zanesljivi partner, ki lahko ponudi znanje in poligon za številne pilotske projekte.

 

Aktualno

R2D2

 

 

Strateški cilj  triletnega projekta je izboljšati  odpornost in zanesljivost obstoječega elektroenergetskega sistema proti naraščajočemu številu groženj in ranljivosti, ki lahko vplivajo na kritično infrastrukturo.

Elektro Ljubljana bo v testni poligon vključil delujočo platformo za zbiranje prožnosti za potrebe distribucijskega omrežja in operativni del sistema vodenja omrežja SCADA, vključno s RTU terminali. Jalovo moč se lahko poveča z regulacijo ali s prilagoditvijo stopenj na transformatorjih. Preko pametnih števcev se zbirajo podatki in prenašajo v podatkovne baze Elektra Ljubljana. Varno zbrani podatki, skoraj v realnem času, so ključnega pomena za prepoznavo potreb prilagajanja omrežja distribucijskega operaterja. Shranjeni merilni podatki pa so najpomembnejši za procese, kot so obračunavanje, vrednotenje odziva aktivnih uporabnikov. 

Projekt vodi konzorcij 17-ih partnerjev v 9-ih državah po vsej Evropi.

Program financira Horizon Europe.

Več o projektu: R2D2 

Twitter ikonaLinkedIn ikona

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij